Niet alleen het avondeten verdiend alle aandacht, je lunch is zeker zo belangrijk! Sinds ik aan het afvallen ben, maak ik van mijn lunch iedere middag een feestje! Voorheen at ik vaak brood tussen de middag, maar aangezien dat snel veel calorieën bevat, beperk ik dat tot ongeveer 2 middagen per week. Ook dan leg ik er niet gewoon een plakje ham op, maar maak ik er wat bijzonders van. Natuurlijk heb je niet altijd tijd om zo’n uitgebreide lunch te maken, bijvoorbeeld als je op je werk bent. Het zal je misschien verbazen, maar veel van die “bijzondere lunches” kun je prima een avond van te voren maken en meenemen. Bijvoorbeeld een salade, waarbij je de dressing apart meeneemt en die later toevoegt. Of de ingrediënten voor een wrap, alleen nog even beleggen ter plekke, oprollen en smullen maar!
Hier het eerste lunchrecept; de ei-wrap!
Deze wrap, wat eigenlijk gewoon een omelet is, heb ik, zoals hieronder afgebeeld, belegd op 2 manieren. Natuurlijk zijn er talloze variaties te bedenken!
Ei-wrap met zalm
Benodigdheden:
Voor de wrap:
– 1 ei
– 3 (middelgrote) champignons
– Knoflookpoeder
– Peper
– Zout
– Olijfolie
Voor de topping:
– 50gr gerookte zalm
– Roomkaas met kruiden light (bijvoorbeeld philadelphia)
– Handje rucola
– 3 plakjes komkommer
– 2 plakjes tomaat of een 2 cherry tomaatjes
Bereidingswijze:
Voor de wrap:
– Snij de champignons in redelijk dikke plakjes.
– Doe wat olie in een (kleine) koekenpan en voeg de in plakjes gesneden champignon toe.
– Strooi wat knoflookpoeder, peper en zout over de champignons en bak ze rustig aan.
– Kluts ondertussen het ei in een beker.
– Doe, als de champignons een beetje verkleurd zijn, het geklutste ei in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is.
– Bak de ei-wrap aan 1 kant. De wrap is klaar als hij nog een beetje nattig is aan de bovenkant. Leg de wrap op een bord en laat hem nog even na garen.
Voor de topping:
– Snij de plakjes komkommer en tomaat of cherry tomaatjes in vieren.
– Besmeer de wrap dun met de roomkaas.
– Verdeel hier de gerookte zalm over.
– Leg de rucola er boven op.
– Verdeel de komkommer en tomaat over de rucola en strooi er eventueel nog wat peper en zout over naar smaak.
EET SMAKELIJK!
Ei-wrap met tonijn
Benodigdheden:
Voor de wrap:
– 1 ei
– Cajunkruiden
– Bieslook
– Olijfolie
Voor de topping:
– 60gr tonijn
– Klein uitje
– 5 olijven
– 1 dessertlepel halfvolle fritessaus
– Een klein handje pijnboompitten
– 3 plakjes komkommer
– 2 plakjes tomaat of een 2 cherry tomaatjes
– Handje rucola
Bereidingswijze:
Voor de wrap:
– Kluts het ei in een beker
– Voeg naar smaak de cajunkruiden en de bieslook toe. Roer dit goed door.
– Doe wat olie in een (kleine) koekenpan en zet de pan op laag vuur.
– Doe het geklutste ei in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is.
– Bak de ei-wrap aan 1 kant. De wrap is klaar als hij nog een beetje nattig is aan de bovenkant. Leg de wrap op een bord en laat hem nog even na garen.
Voor de topping:
– Snipper de ui en snij de olijven klein.
– Snij de plakjes komkommer en tomaat of cherry tomaatjes in vieren.
– Meng de tonijn, de ui, de olijven en de fritessaus in een schaaltje.
– Besmeer de wrap met de tonijnsalade.
– Leg de rucola er boven op.
– Leg de komkommer en tomaat over de rucola heen en strooi als laatste de pijnboompitten erover heen.
EET SMAKELIJK!
P.s. Wat zijn jullie lunch gewoonten? Wat vinden jullie van dit recept? En hebben jullie nog smakelijke combinaties gevonden, bijvoorbeeld zonder vis, laat het me gerust weten via een reactie!
Pingback: Lauw/ warme kip wrap - GewoonSam