Pizza met een bodem van tonijn

Dit recept is echt fantastisch! Hoe vaak voel je je niet schuldig na het eten van een pizza?!  Nou, vanaf nu nooit meer! Ik presenteer namelijk een recept voor een pizza met een bodem van tonijn!
Toen ik het las, dacht ik dat het nooit wat kon worden, maar schijn bedriegt! Ik heb het gemaakt als lunch voor mijn moeder en mij en we hebben genoten!
Je kunt de pizza helemaal beleggen naar eigen smaak. Wil je alleen groenten als topping?! Prima! Je kan hem dus zo calorierijk- of arm maken als je zelf wilt!
De ingrediënten voor de bodem zijn voor een lunch voor 2 personen. Ik heb gewoon 1 pizza gemaakt en deze voor het opdienen in 2 helften gesneden.
Uiteraard kan je dit ook als avondeten maken, dan hou je gewoon de hele pizza voor jezelf en doe je er lekker veel beleg, zoals bijvoorbeeld klein gesneden groenten, op!

shutterstock_97056338

Pizza met tonijn bodem

Benodigdheden voor 2 personen:
Voor de bodem:
– Blikje tonijn op water (120gr)
– 1 ei
– Italiaanse kruiden
– Peper

Voor de topping:
– Tomatenpuree
– Diverse groenten/ vis/ vleeswaren (Ik heb champignons, paprika, rode ui en een plakje schouderham gebruikt).
– Klein handje geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Laat de tonijn uitlekken en die dit in een kom.
– Maak het los met een vork en roer er een ei doorheen.
– Strooi er wat peper en Italiaanse kruiden doorheen.
– Maak op een plaat of bakpapier een dunne ronde bodem van ongeveer een halve centimeter dik.
– Bak de bodem in 20 minuten af in de oven.

Voor de uiteindelijke pizza:
– Snij de groenten/ vis/ vleeswaren klein.
– Haal de bodem uit de oven, laat deze op de plaat liggen.
– Besmeer de bodem met een laagje tomatenpuree.
– Beleg de pizza met de groenten/ vis/ vleeswaren.
– Strooi er evt. nog wat Italiaanse kruiden overheen evenals de geraspte kaas.
– Bak de pizza af in een oven van 160 graden voor ongeveer 15 minuten.

LET OP! Iedere oven is anders! Bij mij waren dit de goede temperaturen en tijden, maar dit verschilt natuurlijk per oven.
Het is de bedoeling dat de bodem er stevig en als 1 geheel uit komt, hij hoort niet meer nattig te zijn.

N.B. Natuurlijk kun je ook een ander smeersel dan tomatenpuree gebruiken. Bijvoorbeeld (demi) crème fraîche of barbecuesaus. Ook qua beleg kun je variëren naar hartenlust! Denk bijvoorbeeld aan: olijven, gerookte kip, gerookte zalm, spinazie, pijnboompitten, mozzarella etc.!

20160509_123308

Reacties

Reacties

5 gedachten over “Pizza met een bodem van tonijn

  • 30 mei 2016 om 12:48
    Permalink

    Hehe Sam heb het recept uitgeprint ga hem maken ben benieuwd .
    Gr Annie

    Beantwoorden
    • 30 mei 2016 om 21:26
      Permalink

      Owww, leuk Annie! Hoor graag hoe je het vond! Veel plezier met maken!
      Groetjes!

      Beantwoorden
  • 23 februari 2019 om 19:25
    Permalink

    Deze pizza is echt fantastisch. Supersimpel, gezond en supergezond. Dank voor delen ?.

    Beantwoorden
  • 17 juli 2019 om 15:23
    Permalink

    Hallo, ik heb een klein vraagje, namelijk doe je de pizza op de hetelucht stand van de oven of gewone onder en bovenwarmte

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.