Een vaste uitspraak van mij was altijd; “ik hoef nooit naar Italië, want ik lust geen tomatensaus, hooguit voor het ijs, maar dat is ook zo wat!” Een beetje kort door de bocht was deze uitspraak wel, want lang niet elke pizza of pasta bevat meer tomatensaus.
Tegenwoordig zie je steeds vaker gerechten op de kaart staan, waarbij wordt uitgeweken naar een witte variant. Voor mij ideaal, maar voor de calorietjes over het algemeen wat minder. Om te bewijzen dat je zelfgemaakte pasta gerecht met een witte saus niet standaard veel calorieën hoeft te bevatten, presenteer ik hierbij mijn recept voor een pasta met champignonsaus, die slechts 460 calorieën bevat en ook nog is heerlijk smaakt!
Wie weet dat ik door mijn ontdekking ooit nog is een reisje naar Italië maak, heel de dag ijsjes eten is ook niet verkeerd natuurlijk! 😉
Heel veel maak- en eetplezier alvast!
Pasta met champignonsaus
Benodigdheden voor 2 personen:
– 100 gram rauwe pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
– 250 gram kipfilet
– 1 ui
– 400 gram champignons
– 250 ml kookroom light (bijvoorbeeld Campina kookzuivel light 7% vet)
– Half bouillonblokje (groenten)
– 1 theelepel mosterd
– Snufje peper
– Italiaanse kruiden
– Olie
Bereidingswijze:
– Snij de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en snipper de ui.
– Zet een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de bereidingswijze op de verpakking.
– Verwarm een scheutje olie in een wok, hapjespan of diepe koekenpan en bak de kipfilet bruin en gaar.
– Schep de gare kipfilet vervolgens over op een bord of in een schaal en bak in het overgebleven bakvocht de champignons met de ui aan.
– Voeg na ongeveer 5 minuten de kookroom, het bouillonblokje, de mosterd en een snufje peper toe.
– Laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen en voeg na een paar minuutjes de kip en wat Italiaanse kruiden naar smaak toe.
– Als alles voldoende is doorverwarmt voeg je de pasta toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog even pruttelen.
– Verdeel als de smaken goed in elkaar zijn vermengt en alles goed warm is de pasta met de saus over 2 borden. (Uiteraard kun je de pasta en saus ook los van elkaar serveren.)
EETSMAKELIJK!
Pingback: WINACTIE in verband met mijn halve verjaardag! - GewoonSam