Vandaag is het donderdag en dus is het weer receptendag op GewoonSam!
Dit keer een lunchrecept. Het is een recept waar je even de tijd voor moet nemen om het te maken, maar het is, al zeg ik het zelf, zeker de moeite waard!
Een typisch “het is weekend en we hebben verder geen plannen” of “het is druilerig weer op m’n vrije dag” -recept dus!
Het gerecht bestaat uit een heerlijke wrap gevuld met kip en diverse warme en koude groenten. Onder het recept staan nog opties voor andere soorten vulling, uiteraard ben je zelf de baas en kun je hiermee, net als met het recept voor de ei-wrap die ik eerder plaatste, variëren naar hartenlust!
Alvast heel veel kook- en eetplezier!
Lauw/ warme kip wrap
Benodigdheden voor 1 lunch maaltijd:
– 1 tortilla wrap maat M
– 50gr kipfilet
– 100gr champignons
– 1 kleine prei
– Halve paprika
– Olijfolie
– Handje ijsbergsla
– 5 schijfjes komkommer
– 1 tomaat
– 1 eetlepel halfvolle fritessaus of friteslijn saus
– 1 eetlepel magere yoghurt
– Knoflookpoeder
– Paar sprietjes fijngesneden verse bieslook (gedroogde bieslook kan natuurlijk ook)
– Peper en zout
Bereidingswijze:
– Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
– Snij de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
– Was de prei.
– Bak de kip in een klein scheutje olijfolie bruin en gaar.
– Voeg als de kip gaar is de champignons, de paprika en de prei toe. En bak een paar minuutjes mee totdat de groente goed aangebakken en wat zachter geworden zijn.
– Leg ondertussen de wrap 20 seconden op 900 watt in de magnetron, zodat deze warm en soepel wordt.
– Snij terwijl de kip en groenten opstaan de ijsbergsla fijn en de komkommer en tomaat in halve schijfjes. (ik had de schijfjes komkommer heel gelaten, maar kwam er later achter dat dit niet heel makkelijk rolt. Dus snij ze eventjes door de helft, zomaar een tippie mijnerzijds! 😉 )
– Maak een sausje van de fritessaus, yoghurt en de kruiden.
– Is alles gesneden en de inhoud van de pan ook zo ver? Dan is het tijd om te rollen!
– Leg de wrap op een snijplank en beleg deze achtereenvolgens met de sla, de warme kip en groenten en de koude groenten. Druppel de saus eroverheen. Je kan eventueel ook wat saus apart houden om naast de wrap te leggen, zodat je kan dippen.
– Rol de wrap op en snij deze schuin doormidden, het oog wilt immers ook wat! :p
– Heb je, net als ik vaak, teveel beleg om de wrap nog fatsoenlijk op te kunnen rollen? Leg dat er dan gewoon naast, als zijnde garnituur!
EETSMAKELIJK!
N.B. Zie je liever een andere combinatie van de vulling? Geen probleem! Je kan er letterlijk alle kanten mee op! Laat bepaalde groenten weg en voeg bijvoorbeeld ui, courgette of sperziebonen toe. Vervang de kip door mager rundergehakt of gerookte kip. Kies als koude groenten voor radijs, wortel of augurk of laat de koude groenten gedeeltelijk of helemaal weg. Het is aan jou! Ik geef alleen maar een voorbeeld van hoe ik het graag eet, maar experimenteren staat uiteraard vrij!
Ps. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met dit recept! Dus heb je het gemaakt, laat dan even achter hoe je het vond! Uiteraard hoor ik ook heel graag of je nog wat aan het recept hebt veranderd.
Pingback: Wrap quattro stagioni - GewoonSam