Het is vandaag weer de beurt aan een lunchrecept! Ik kwam er laatst achter dat ik nog helemaal geen lunchrecept met brood hebt geplaatst! Nu eet ik dit ook niet zo veel, maar ik eet het wel. Vandaag een voorbeeld van hoe ik mijn boterham, of in dit geval pita broodje, dan beleg.
Omdat brood best wel wat calorieën bevat, eet ik het ongeveer 2x per week en alleen als ik niet zo’n zware avondmaaltijd voor de boeg heb.
Zoals ik al schreef is dit recept slechts een voorbeeld en heb ik het broodje al op heel veel verschillende manieren belegd. Onderaan dit recept vindt je daarvoor wat suggesties. Maar uiteraard kun je er ook weer je eigen draai aan geven!
Veel maak- en eetplezier!
Pita forel filet
Benodigdheden voor 1 lunchgerecht:
– 1 pitabroodje
– 50 gram gerookte forel filet
– 1 tomaat
– Kwart komkommer
– Halve paprika
– Handje rucola
– Likje smeerkaas met kruiden of een ander smaakje (15+)
Bereidingswijze:
– Bak het pitabroodje af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
– Snij de forel in stukjes, de tomaat en komkommer in schijfjes en deze schijfjes vervolgens in vieren en de paprika in kleine reepjes.
– Snij het broodje open en besmeer de helften beide met een dun laagje smeerkaas. Leg de helften naast elkaar op een bord.
– Beleg het broodje achtereenvolgens met de rucola, de forel, de komkommer, de tomaat en de paprika.
– Bestrooi het geheel evt. met peper en zout of andere (verse) kruiden.
N.B. Niet zo’n liefhebber van wit brood? Gebruik dan een (volkoren) boterham, die je evt. even toast in de broodrooster.
Uiteraard kun je dit broodje op nog een heleboel andere manieren klaarmaken! Gebruik bijvoorbeeld kipfilet, fricandeau of zalm in plaats van de forel.
Of maak het broodje vegetarisch door de vleeswaren of vis te vervangen door een gekookt eitje.
Ook met de groenten kun je weer variëren naar hartenlust!
EETSMAKELIJK!
Ik ben heel benieuwd naar wat voor jou de lekkerste manier is om je broodje te beleggen! Ik lees het graag terug als reactie!